Menu

Kuszące smaki

blog o gotowaniu, szukaniu inspiracji w kuchni, oraz o tym co daje dobre jedzenie.

NADZIEWANA PAPRYKA

cosnazab999

Składniki:

  • 5 średniej wielkości papryk 
  • 2 torebki białego  ryżu 
  • 70 - 80 dkg mięsa mielonego
  • koncentrat pomidorowy 
  • 1 cebula
  • czosnek do smaku
  • 2 kostki rosołowe, najlepiej warzywne 
  • sól
  • pieprz
  • ser mozzarella
  • ser zółty 
  • zioła do smaku
  • kilka łyżek śmietany 

Sposób wykonania:

W lekko osolonej wodzie gotujemy dwa woreczki ryżu. 
Smażymy ceblulę i czosnek, dodajemy mięso, doprawiamy do smaku ziółami , solą i śmietaną i koncentratem . Paprykę patroszymy z pestek i wkładamy do środka farsz wymieszany z miesą i ryżu.Przygotowujemy zalewę: kostkę rosołową rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Dodajemy trochę koncentratu pomidorowego . Tak przygotowaną zalewę wlewamy na blachę, aby przykrywała maksymalnie połowe papryk.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 min, 10 min wczęsniej posypujemy parykę serem mozzarella.

SMACZNEGO!

FullSizeRender4

 

© Kuszące smaki
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci